Cakes By Silver & lite annat smått och gott!

Senaste inläggen

Av cakesbysilver - 15 januari 2009 13:46

Det har inte blivit mycket bakande på senaste men det hinns helt enkelt inte.

Jag blir sjukt glad när jag ser hur många som faktiskt var in på min tårtblogg december månad förra året. Hela 2 113 st!!!! :D


Få se om man får nåt bakat snart.. men det är nog tveksamt...

Av cakesbysilver - 8 december 2008 18:47

Jag har haft sån lust att baka nån fin vinter tårta jätte länge nu. Så dag satte jag igång, men istället för att göra en tårta så gjorde jag 3 bakelser. Fast bakelserna blev rätt stora så man kan säga som Fru E sa när hon var hit och Herr L då dom fick en som dom skulle kunna dela på. "- En bakelse för två."


Innehållet i Bakelser för två!

Ljusa bottnar

Fyllning; Chokladmousse med krisp & citronfromage blandat med grädde och söndersmulade pepparkakor.

Täckta med mmf och även all dekoration är gjord i mmf. + att det är ätbart glitter på dom.






Av cakesbysilver - 7 december 2008 09:46

Så idag blev det till att baka lite saffranmandelmassebullar & lite lussekatter som blev stora som berg..okej.. inte riktigt som berg då.. men stora blev dom.




Saftigt saffransbröd


Tillagning

Det här blir ca 40 bullar

150 g smör el marg
5 dl mjölk
1 g saffran, 2 kuvert
1 tsk socker
50 g jäst
1/2 burk kesella, 125 g
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg
1/2 tsk salt
19-20 dl (1,14-1,2 kg) vetemjöl
russin till dekoration
1 ägg till pensling.

Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Stöt saffranet med 1 tsk socker och blanda det med degvätskan. Smula ner jästen i en bunke och häll den ljumma degvätskan över. Tillsätt kesella, sirap, ägg, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman det till en smidig deg. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa i 40 min. Tag upp degen och arbeta den smidig. Baka ut degen till ca 40 lussekatter.
Sätt ugnen på 250 grader. Jäs bullarna i ca 25 minuter.
Dekorera med russin, pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 8-9 min.


Jag använde mig av samma recept när jag gjorde lussebullarna med mandelmassa..  jag kavlade ut halva degen och blandade ihop 150 g smör & 150 g mandelmassa. (Jag rev självklart mandelmassan i smöret för att jag skulle kunna blanda ihop dessa två). Sen bredde jag bara ut smörmassan på degen och rullade ihop den.. sen är det bara gjort som vanliga bullar.


Av cakesbysilver - 6 december 2008 15:46

.. idag blev det alltså några cupcakes. Tanken var att jag skulle göra lite i vinter tema.. men eftersom jag upptäckte att jag helt hade slut på sp som jag hade tänkt haft till dekorationen. Så fick jag tänka om lite.


(det vanliga cupcakes med cream cheese frosting.. med smält choklad på slingrat och en vit chokladbit uppe på).


Här kommer bilder..






Av cakesbysilver - 16 november 2008 14:59

Idag fick jag nåt ryck och började baka 3 olika sorters kakor.. först blev det mockakulor (heter igentligen mockanystan.. men eftersom jag inte gjorde "nystan" så har jag byt namn på dom..) Sen blev det jordgubbsgrottor, japp även här jag jag bytt namn på dessa kakor.. jag hade nämligen ingen hallonsylt.. så ja, jag tog jordgubbssylt istället.. så namnet är ju då rätt så självklart! ;)

Efter jordgubbsgrottorna blev det kolakakor.. mums! Det var alla det..


..Mockakulorna..


 ..Kolakakorna..

 


..Jordgubbsgrottorna..


Och alla tillsammans!


Av cakesbysilver - 5 november 2008 11:34

Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 10 min
Ingredienser

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl kakao av god kvalitet
1 msk varmt kaffe



Gör så här

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphilaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

2. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


(Leila Lindholms recept).

Av cakesbysilver - 5 november 2008 11:27

Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 10 min
Ingredienser

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör

1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft

några droppar valfri karamellfärg


 

Gör så här

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.

2. Färga frostingen i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen (och garnera med strössel eller blommor).


(Leila Lindholms recept.)

Av cakesbysilver - 1 november 2008 14:49

Även idag blev det lite choklad muffins med cream chocolate cheese frosting + en lite dekoration på var och en.

Här kommer dom...

...pumpa...


..litet spöke...



Skapa flashcards