Senaste inläggen
Idag blev det några choklad cupcakes och som frosting tog jag marshmallows fluff som jag dekorerade med lite jordgubbssås uppe på.
Jag har blivit ur usel på att uppdatera på den här bloggen, men det beror mycket på att jag knappt gör några tårtor nu förtiden.. men nu går vi ju faktiskt in i födelsemånaderna så förhoppningsvis så kommer det dyka upp lite mer här inom närmaste framtid.
2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1 msk saltlakritssmaksättning
Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Ställ i frysen och låt glassen frysa en timme. När den börjat anta fast form – rör försiktigt ner saltlaktritssmaksättningen så att den inte blandas helt med glassen utan gör den lite randig. Ställ tillbaka i frysen och frys i några timmar. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.
Ja, det var ett tag sedan jag bakade något.. så idag blev det några vanilla cupcakes med chokladkräm som toppning. (.. i receptet på vanilla cupcakes står det att det ska bli ca. 24 st cupcakes.. för mig blev det 7 st idag!!!? )
Dessa rosor gjorde jag till Christine och Fredriks bröllopstårtor. Eftersom personen som hade tagit på sig tårtgörat inte visste riktigt hur hon skulle göra rosorna, så tog jag på mig det. Jag hoppas bröllopsparet var nöjd med sina svarta rosor.
Jag är med och tävlar nu igen.. vart så sugen på detta sprits-paket så jag blev tvungen vara med.
Klicka här för att läsa mer om tävlingen.
Hittade detta recept i Leila Lindholms a piece of cakes bakbok, så jag blev ju bara tvungen att testa det. Visst den blev god, men den hade kunna varit godare.. jag gillade inte tjockleken på botten, så nästa gång ska jag nog göra kakan i en annan/större form, typ långpanna.
kakan
3 ekologiska ekonomiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter
smör och ströbröd till formen
1. sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
cream cheese lime frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1. vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över kakan.
Tårtan består av ljus tårtbotten, chokladkräm och jordgubbsmousse (köpt) som fyllning. Dekoration och "lock" är gjord av hemma gjord sp, blommor och blad är färgade med sp-färg. Vanlig kristyr spritsad runt neder kanten.
Jag var ute efter "gulligt" utseende på tårtan, och jag blev nöjd över resultatet! :)
Igår var det 6 års kalas...och fullt hus!
Jag hade bakat en barbie tårta åt dottern igen, inte så avancerad denna gång så den var när hon fyllde fyra år. Men den var god, dottern hade valt fyllning, vaniljkräm (marsan) & chokladkräm. Tårtan/klänningen är täckt med färgad vispgrädde och chokladlinser.
Sedan testade även jag och dottern att göra en regnbågskaka.. vanlig sockerkaka, fast färgad. Den blev inte lika färgglad som den min syster gjorde hemma hos henne, men men.. den blev ju färgad. Själva sockerkakan var maffig på nåt sätt.. väldigt tung, men den gick väl att äta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|