Cakes By Silver & lite annat smått och gott!

Senaste inläggen

Av cakesbysilver - 12 oktober 2007 19:53

Den här tårtan gjorde jag till dotterns kusin som fyllde 3 år igår. Hon hade kalas idag och sku bjuda på tårtan. Men tyvärr vart det lite färre gäster än tänkt, eftersom det har snöat och de flesta inte har hunnit bytt till vinterdäck ännu. Men några gäster fick hon ivarjefall! =)


Tårtan består av ljusa bottnar (köpta).

Fyllning: Chokladkräm, mosad banan och grädde. Tårtan är täckt med mmf (som jag färgat). Flickan på tårtan (som ska föreställa födelsedags barnet) äg gjord i modelleringspasta. Och så är det non-stop:are på.

Av cakesbysilver - 4 oktober 2007 23:16

Den här tårtan har jag gjort till min praktik plats jag har haft nu i några veckor som tar slut imorgon. Och då vill visa min uppskattning att jag har fått varit där!

Jag kände att jag ville göra en tårta med lite höst tema.. men tyvärr fick jag inte den där gröna färgen jag hade villa haft på tårtan, men det fick gå ändå. Löven blev ju ivarjefall någorlunda bra!


Tårtan är täckt med mmf som jag har färgat grön. Och dekorationen är gjord av modelleringspasta. Det är ljusa bottnar, fyllning; hallongrädde, marsankräm och vanlig grädde.

Av cakesbysilver - 22 september 2007 13:42

Idag fyller jag då år! Och då måste man ju bjuda på tårtor, inte sant!

Så jag ville testa på något nytt och slängde därför ihop en lakrits och citron tårta! Och så måste jag ju självklart göra en smörgåstårta! *mums*


Den "vanliga" tårtan;

Består av sockerkasbottnar och det är då  lakritskräm och citronkräm/mousse i. Tårtan är täckt med mmf och dekorationen är gjor av modelleringspasta och marsipan.


Smörgåstårtan;

Vanlig franska, fyllningar.. ägg gegga/röra och skinkröra.

På har jag dekorerat med allt möjligt.


Av cakesbysilver - 19 september 2007 13:46

.. hade jag tänkt att jag sku göra och ha på min tårta.. me tyvärr misslyckades jag totalt med den. Jag har inte några riktigta grejer att spritsa med så jag hade gjort egen.. och det märktes ju på resultatet! =(

Bättre lycka nästa gång som det heter!

Tiaran gjorde jag med kristyr och pluppade dit "några" silverpärlor.


Av cakesbysilver - 15 september 2007 13:40

Ville bara göra en tårta och hade inte riktgit någon fantasi för det just då för tillfället.. så det blev ju som det blev.. men den var faktiskt god. Ljusa bottnar, chokladmousse och blåbärsgrädde.. (fast blåbärsgrädden kände man ingen smak utav.. all chokladsmak tog över.. det var lite synd..). Tårtan är täckt med marsipan.


Av cakesbysilver - 1 september 2007 13:37

Dom här tårtorna gjorde jag för att det blev över så mycket fyllning från kudd tårtan. Dom ser inte speciellt fräscha ut.. och ärligt talat vet jag inte om dom var så goda heller.. jag smakade itne änns på dom! Den ända som gjorde det var gubben.

Samma fyllningar som i kuddtårtan.Av cakesbysilver - 31 augusti 2007 13:32

Min första kuddtårta jag har gjort.. den blev ju som den blev. Jag var inte helt nöjd med den. Jag vet att jag kunna ha gjort bättre, men det visste jag först efteråt när den var klar och bort "levererad".

Jag gjorde den här tårtan till gubbens pappas fru som fyller år den 1 september. Hon sku ha med sig den till sitt jobb så hon sku kunna bjuda sina arbetskamrater på tårta. Tårtan hade blivit väldigt uppskattad på jobbet, dom tyckte den var god och maffig!


Tårtan är av sockerkasbottnar och innuti har jag chokladmousse, hallongrädde och vaniljkräm. Tårtan är täckt med mmf och dekoratioenen är gjord av modelleringspasta.
Av cakesbysilver - 17 augusti 2007 13:29

Ska man ha kräftskiva måste man väl självklart ha kräfttårtor!!! (tycker jag).

Det blev fyra stycken så många som vi sku vara på våran mini kräftskiva!


Alla tårtorna består av sockerkakasbottnar (köpta) och innuti har jag drottningssylt och marsan blandat med grädde. Tårtan är täckt med marsipan och även dekorationen är marsipan.

Träna glosor med Ovido