Direktlänk till inlägg 1 mars 2008
Marsmallowsfondat (MMF)
200g marsmallows
2msk vatten
2 msk cocosfett
500g florsocker
Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) mickra med två msk vatten tills de smält. Smörj en större bunke med cocosfett. sikta ner florsockret gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen. Rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg...låt vila minst en timme. Förvaras i rumstemperatur.
Kan användas både till modellering och att täcka tårtor med.
När man arbetar med mmf:en är det bra om man anväder lite florsocker (kan bli lite kladdigt annars) och så kan man även smörja underlaget man arbetar på med cocosfett om man tycker att det behövs.
MMF:en Håller sig i ca 3 veckor inplastat i plastfolie och plastpåse.
Lycka till!
Receptet har jag hittat på FL (familjeliv.se), så tack du som har lagt ut det. Jag kan lova att det blivit använt! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|